Typowo jesienne placuszki jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić je wiosną! Są naprawdę zaskakujące, wyrośnięte, wilgotne, o pięknym kolorze dyni. Wykorzystałam moje zapasy mrożonego puree, które przygotowałam zimą, ale można użyć również świeżej dyni. O tym jak przygotować takie puree możecie przeczytać poniżej. Placuszki podałam z jogurtem naturalnym i posypałam orzechami :) Składniki: 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu szczypta gałki muszkato... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)