Co potrzeba: 1,5 kg kurczaka, 2 butelki piwa 0,33 l, 1 pełna łyżka majeranku, 5 dużych ząbków czosnku, sól, ostra papryka, pieprz Wykonanie: Jedną butelkę z piwem moczymy w wodzie, zdrapujemy etykiety, klej zdrapujemy zmywakiem, dopiero wówczas otwieramy piwo. Pamiętajcie, że etykiety na butelce muszą być papierowe !!! W miseczce mieszamy majeranek, 1 płaską łyżeczkę soli, czosnek przepuszczony przez praskę i tą mieszanką nacieramy kurczaka, ale tylko w środku i pod skórą przy szyi i piersiach. Wierzch kur... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...