Babka jogurtowa z nutą cytrynową

Babka jogurtowa z nutą cytrynową

Babka jogurtowa z nutą cytrynową

Składniki: 250 g masła miękkiego skórka otarta z dwóch cytryn 200 g drobnego cukru 3 jajka 45 g wiórków kokosowych 30 g zmielonych migdałów 2 łyżki soku z cytryny 375 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g jogurtu naturalnego Wykonanie: Masło utrzeć mikserem na jasny puch, dodać cukier i zmiksować. Po jednym wbijać jajka, dobrze miskując po każdym dodaniu ( na tym etapie ciasto może lekko się zważyć, ale nie wpłynie to na efekt końcowy). Nastę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babka cytrynowa, cytryna, pieczenie, lekka, babki, jogurt, mąka, cukier, ciasto, cukier puder, kokosowe, jajko, jogurtu, lukier , likier, lekkie ciasto, kasza, wielkanoc, babeczki, ciasto kokosowe, ciasto z jogurtem naturalnym, sok cytrynowy, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.