Ziemniaki pieczone z boczkiem i warzywami Faszerowane ziemniaczki zapiekane z chrupiącym boczkiem i kolorowymi warzywami to danie, które kusi pysznym smakiem, bogatym aromatem i świetnym wyglądem. Idealne na obiad, kolację lub jako sycąca przekąska. Składniki: 6-7 większych ziemniaków 20dkg boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 10dkg pieczarek pół cukinii 1 czerwona papryka pół pęczka natki pietruszki 100g żółtego sera (u mnie gouda i mozzarella) 1 łyżka masła Przyprawy: sól, pieprz, papryka s... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...