Mazurki orzechowe Bardzo smaczne i ładnie wyglądające mazurki. Możemy je zrobić w takiej wersji mini, jak moje, które łatwo się je i pasują jak ulał do koszyczka, lub jako jeden duży mazurek i potem kroić na kawałki. Składniki: 280g mąki pszennej 60g cukru pudru 2 żółtka 160g zimnego masła Nadzienie orzechowe: 350g orzechów włoskich 50 g masła 4 łyżki miodu 3 łyżki cukru *** Do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy żółtka oraz pokrojone na kawałki masło i całość zagniatamy ręczn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...