Mazurki dubajskie

Mazurki dubajskie

Mazurki dubajskie

Mazurki dubajskie Kruche i delikatne mazurki w kształcie jajka z bardzo ostatnio popularnym chrupiącym, pistacjowym nadzieniem „dubajskim”. Warto spróbować.     Składniki: 300g pszennej pszennej 20g cukru pudru 2 żółtka 160g zimnego masła Warstwa dubajska: 100g smażonego ciasta kataifi 100g kremu pistacjowego garść obranych pistacji Polewa czekoladowa: ok 50ml śmietanki kremówki 50g mlecznej czekolady     *** Do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy żółtka oraz pokrojone na kawałki masło *** *... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.