Mazurki dubajskie Kruche i delikatne mazurki w kształcie jajka z bardzo ostatnio popularnym chrupiącym, pistacjowym nadzieniem „dubajskim”. Warto spróbować. Składniki: 300g pszennej pszennej 20g cukru pudru 2 żółtka 160g zimnego masła Warstwa dubajska: 100g smażonego ciasta kataifi 100g kremu pistacjowego garść obranych pistacji Polewa czekoladowa: ok 50ml śmietanki kremówki 50g mlecznej czekolady *** Do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy żółtka oraz pokrojone na kawałki masło *** *... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...