Makowiec królewski Wilgotne, bardzo smaczne i efektowne ciasto z dużą ilością maku oraz bakali, wykończone elegancką polewą. Ideale na święta i szczególne okazję. Polecam! Składniki: * u żyłam blaszki o wymiarach 32×20 cm 0,5 kg maku – suchego, niemielonego 200g miękkiego masła 200g cukru pudru 7 jajek (osobno żółtka i białka) 80g kaszy manny 50g rodzynek 50g żurawiny 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej 100g mieszanki orzechów 7 jabłek Polewa: 2 szklanki cukru pudru ok 1/4 szklanki słod... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...