Przepis na : obiad
Kotleciki ziołowo-serowe Soczyste i rumiane kotleciki drobiowe w ekstra aromatycznym cieście. Wcale nie trudne w wykonaniu, a smakiem po prostu powalają. Polecam! Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 jajka 5 łyżek maki krupczatki 1-2 ząbki czosnku ok 5 dkg tartego żółtego sera 1 płaska łyżeczka suszonego oregano 1 płaska łyżeczka suszonej bazylii 1 płaska łyżeczka soli duża szczypta pieprzu olej do smażenia MOJA RADA: kotleciki układamy na mocno rozgrzanym oleju i zaraz zmniejszamy m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...