Jajka w szynce z sosem chrzanowym Moja dzisiejsza propozycja na zbliżającą się Wielkanoc. Jajka z warzywami i sosem chrzanowym zawijane w szynce to doskonały pomysł na smaczną i ładnie prezentującą się przekąskę. To danie świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale również na każdej imprezie. Jajka podane w ten sposób wyglądają bardzo elegancko i wspaniale smakują. Polecam! Składniki: 10 plasterków szynki (użyłam polędwicy sopockiej) 5 jajek pół pęczka szczypiorku ćwiartka czerwonej ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...