Przepis na : deser
Drożdżówki pistacjowe Składniki: Ciasto: 50ml ciepłego mleka (nie gorącego) 25g świeżych drożdży 200g mąki pszennej 30g cukru szczypta soli 2 jajka 75g miękkiego masła Nadzienie: 150g kremu pistacjowego kandyzowana skórka pomarańczowa – 3-4 łyżki Lukier pomarańczowy: ok 100g cukru pudru ok 2 łyżki soku z pomarańczy Dodatkowo: garść pistacji opcjonalnie płatki suszonych kwiatów jadalnych *** Przygotowujemy rozczyn z drożdży. Do miseczki wlewamy ciepłe mleko, wkruszamy drożdże, d... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...