Przepis na : obiad
Czosnkowo-jogurtowe kotleciki z udek kurczaka Mięso z udek jest bardziej soczyste i kruche niż filet z kurczaka, dlatego często to właśnie z niego robię kotlety. Wychodzą naprawdę pyszne, a marynata czosnkowo-jogurtowa nadaje im aromatu i niepowtarzalnego smaku. Polecam wypróbować! Składniki: 4 udka kurczaka 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia *** Udka oddzielam... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...