Przepis na : obiad
Przepis na te zupę słodko-kwaśną to próba odtworzenia zupy, którą kiedyś jadłam w chińskiej restauracji. Same składniki problemem nie były, gorzej było z jej odprawieniem, bo każdy z ma przecież inny smak. I jeśli sie zdecydujecie ją przygotować to pamiętajcie że ilość sosu sojowego, octu, sosu chińskiego czy limonki jest zależna od tego, jak intensywny smak mają pozostałe składniki zupy, jak wy lubicie jeść i jak mocny ma być ten smak. Dlatego zachęcam do eksperymentowania i dodawania stopniowo przypraw, ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...