W ramach gotowania z przepisami Julii Child zapraszam na szybka zupę, rzadko gotowaną w Polsce a szkoda, bo jest naprawdę smaczna. Zupa rybna Julii jest prostym przykładem na to jak można wykorzystać w rybę, nawet zwykle filety tak popularne w sklepach jak mintaj, morszczuk, miruna, czy dorsz. Ja użyłam mrożonych filetów z miruny, które oczywiście najpierw odmroziłam a potem włożyłam do zupy pomidorowo-cebulowej. Zupa plus bagietka to był wystarczający obiad. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...