Uwielbiam ajerkoniak i chętnie dodaję go do deserów, a także do kawy. Często łącze go z moim ulubionym rodzajem kawy czyli cappuccino. Ajerkoniak, mleko i espresso to najlepsze dla mnie połączenie kawy, alkoholu i jednocześnie deseru. Taka mała moja rozpusta. A niedawno przeglądając w internecie przepisy na kawę dowiedziałam się że ta kawa nazywa się calimero. Wiedzieliście o tym, ja nie? A wam polecam przygotować kawę z ajerkoniakiem szczególnie w okresie świątecznym. A jeśli dodacie jeszcze bitą śmietanę to...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...