Przepis na : kolacja
Pora na domową wędlinę, czyli wiem, co jem. Po raz kolejny wykorzystałam sprawdzony wcześniej wielokrotnie przepis na schab z pończochy. Tym razem jednak do pończochy trafił karczek, jako przedświąteczna próba tego mięsa. Jak widzicie wyszedł piękny, różowy z lekkim tłuszczykiem, podsuszony kawał pysznego mięska, domowej wędliny. Sposób się sprawdza, dlatego polecam, ryzykujcie i róbcie. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Bernika, a nie był surowy w środku? Schab robiłam i wychodzi znakomity, a raz zrobiłam szynkę i środek niestety był surowy, niedosuszony.
Mówimy o takiej zwykłej nylonowej pończosze,czy ma być jakaś specjalna??
zwykle rajstopy, albo pończocha, ja to nawet do kolanówki wkładam.
nie jest, dlatego trzeba kupić wąski a długi. szynki tez bym sie bala bo szynka jest gruba.
obecnie w spiżarce która mieści sie za garażem bo tam jest najchłodniej i przewiewniej. latem w kuchni bo mam dość chłodno wtedy w domu.
Hej, zrobiłem w ten sposób karczek, wczoraj go próbowałem. Wyszedł naprawdę smaczny, piękny kolor, wygląd, coś dla fanów "surowych wędlin", chociaz wg mnie i mojej żony zrobiłem jeden błąd a mianowicie użyłem zbyt dużo ziół. Przez to w moim karczku majeranek i kmin rzymski troche za bardzo zdominowały smak - nauczka na przyszłość... Ale wiem jedno, tego typu wędlinka na stałe wchodzi do repertuaru mojej kuchni :) ...juz planuję kolejną :)Pozdrawiam autorkę i dziękuje za inspiracje :) Kroni