Karczek z pończochy

Karczek z pończochy

Karczek z pończochy

Przepis na : kolacja

Pora na domową wędlinę, czyli wiem, co jem. Po raz kolejny wykorzystałam sprawdzony wcześniej wielokrotnie przepis na schab z pończochy. Tym razem jednak do pończochy trafił karczek, jako przedświąteczna próba tego mięsa.  Jak widzicie wyszedł piękny, różowy z lekkim tłuszczykiem, podsuszony kawał pysznego mięska, domowej wędliny. Sposób się sprawdza, dlatego polecam, ryzykujcie i róbcie. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aurora, 7 listopada 2013 08:24:29

Pora kupić pończochy, nie na zimę - na schab ;)

Marzena, 7 listopada 2013 10:12:37

Bernika, a nie był surowy w środku? Schab robiłam i wychodzi znakomity, a raz zrobiłam szynkę i środek niestety był surowy, niedosuszony.

Antenka, 7 listopada 2013 10:27:56

fantastycznie wygląda:D

Justyna Bąk, 7 listopada 2013 12:38:04

robiłam taki świetny jest:)

Duża Mała Mi, 7 listopada 2013 12:42:57

Mówimy o takiej zwykłej nylonowej pończosze,czy ma być jakaś specjalna??

Bernadeta, 7 listopada 2013 19:53:18

zwykle rajstopy, albo pończocha, ja to nawet do kolanówki wkładam.

Bernadeta, 7 listopada 2013 19:53:42

dokładnie:)

Bernadeta, 7 listopada 2013 19:54:08

dokladnie:)

Bernadeta, 7 listopada 2013 19:55:07

nie jest, dlatego trzeba kupić wąski a długi. szynki tez bym sie bala bo szynka jest gruba.

Bernadeta, 7 listopada 2013 19:55:28

dziękuję:)

Małgorzata Z, 7 listopada 2013 23:42:46

Pierwszy raz słyszę o tym sposobie, do wypróbowania!

Bernadeta, 19 listopada 2013 20:46:22

polecam i schab i karczek w ten sposób zrobiony.

Gospodyni, 20 listopada 2013 19:27:02

Gdzie wieszacie mięso?

Bernadeta, 20 listopada 2013 19:58:14

obecnie w spiżarce która mieści sie za garażem bo tam jest najchłodniej i przewiewniej. latem w kuchni bo mam dość chłodno wtedy w domu.

Anonymous, 14 lutego 2014 10:13:26

Hej, zrobiłem w ten sposób karczek, wczoraj go próbowałem. Wyszedł naprawdę smaczny, piękny kolor, wygląd, coś dla fanów "surowych wędlin", chociaz wg mnie i mojej żony zrobiłem jeden błąd a mianowicie użyłem zbyt dużo ziół. Przez to w moim karczku majeranek i kmin rzymski troche za bardzo zdominowały smak - nauczka na przyszłość... Ale wiem jedno, tego typu wędlinka na stałe wchodzi do repertuaru mojej kuchni :) ...juz planuję kolejną :)Pozdrawiam autorkę i dziękuje za inspiracje :) Kroni

Bernadeta, 1 marca 2014 00:33:22

bardzo sie ciesze! pozdrawiam.