Przepis na : obiad
Nie wiem czy was zaskoczę czy nie, ale to jest mój pierwszy własnoręcznie zrobiony bigos. Do tej pory korzystałam z bigosu mojej mamy, tym razem postanowiłam zrobić go sama, wykorzystując swoją domową, kiszoną kapustę i przepis, który znalazłam w książce kucharskiej sprzed lat Zofii Zawistowskiej pod nazwą bigos myśliwski. Zmodyfikowałam go o dodanie kilku elementów i mowie wam wyszedł boski. Jednak polska kuchnia to jest to. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Ciekawy pomysł z tym powidłem,wypróbuję :) , ja dodaję miód tez wychodzi pyszny :p
brawo z odwagę!!! bigos domowy to jest coś czego już dawno nie robiłam ale na Święta obowiązkowy!! pozdrawiam
Wierzę Ci, że wyszedł boski! Narobiłaś mi ochoty, muszę swój odmrozić :)
robiłam ostatnio:d ubóstwiam bigosik jesienno-zimową porą:) i robię podobnie!