
Przepis na : kolacja
Rzeżuchę wyhodowałam na parapecie i wykorzystałam do pysznej i prostej sałatki. 2 garście roszponki 1 jajo 1/2 szklaki zielonego groszku rzeżucha ogórek nasiona łuskane konopi dressing: sok z połowy cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Jajko, aby wyszła na pół twardo ugotuj wkładając do wrzącej wody i gotuj ok 6 minut. Potem włóż pod zimna wodą. Groszek zblanszuj kilka minut we wrzątku. Odcedź. Do słoika wlej składniki designu i potrząśnij. Ułóż składniki sałatki na talerzu i polej dresingiem. ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...