Przepis na : obiad
Rzeżuchę wyhodowałam na parapecie i wykorzystałam do pysznej i prostej sałatki. 2 garście roszponki 1 jajo 1/2 szklaki zielonego groszku rzeżucha ogórek nasiona łuskane konopi dressing: sok z połowy cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Jajko, aby wyszła na pół twardo ugotuj wkładając do wrzącej wody i gotuj ok 6 minut. Potem włóż pod zimna wodą. Groszek zblanszuj kilka minut we wrzątku. Odcedź. Do słoika wlej składniki designu i potrząśnij. Ułóż składniki sałatki na talerzu i polej dresingiem. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...