Niedawno kupiłam śedzie a’la anchois. Są małe, jednak dla mnie zbyt słone. Dlatego nie polecam dodawać soli do sałatki. Po przygotowaniu dobrze jest odstawić na godzinę sałatkę, aby składniki się "przegryzły". 4 szt upieczonych małych buraków opakowanie śledzi a'la anchois 2 jajka 2 łyżeczki kaparów kilka korniszonów 1 zielone jabłko czerwona cebula koperek pieprz łyżka musztardy Dijon sok z połówki cytryny lub ocet jabłkowy 2 łyżki oliwy z oliwek Buraki, śledzie, jabłka, korniszony i cebulę pokroić w kostkę. Wymie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...