Jestem nim zachwycona. Wyszedł smaczny. Pachnie miodem pitnym. Ciasto szklanka mąki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka greckiego jogurtu ale proponuję śmietanę żółtko 1/3 kostki masła zimnego Nadzienie: paczka suszonych moreli 200 gram 1 szklanka miodu pitnego ( u mnie dwójniak) żelatyna fix ok 2 łyżek płaskich Zagnieść ciasto z podanych składników i schować do lodówki na 30 minut. Potem rozwałkować dość cienko, wyłożyć formę, po-nakłuwać widelcem i piec w 180 stopniach ok 20 minut. Morele namoczyć w wo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...