Racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Przepis na : śniadanie

Drożdżowe racuchy  RACUCHY Z JABŁKAMI (siostry Anieli z  Anielskiej Kuchni ) Składniki:  50 dag maki 1 szkl. mleka 4 łyżki cukru 2 jaja 2-4 jabłka 3 dag drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju cukier waniliowy tłuszcz do smażenia Etapy przygotowania:  Drożdże rozkruszyć, dodać cukier i ciepłe (nie gorące) mleko, wymieszać i odstawić, aż drożdże zaczną pracować Jabłka obrać i pokroić w cienką kosteczkę, na plasterki, (bądź zetrzeć na tarce na grubych oczkach)  Do miski wsypać mąkę, sól, cu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.