Wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem

Wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem

Wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem

Najlepszy przepis na wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem na dużą blachę. Proste w wykonaniu i nieziemsko pyszne. Tradycyjna drożdżówka, w której smak kwaśnego rabarbaru przełamuje słodycz ciasta. Idealne deser w sezonie wiosennym. To kolejny wypiek z rabarbarem w tygodniu. Dla mnie o tej porze nie ma lepszego ciasta niż z sezonowymi owocami 🙂 Wilgotna drożdżówka szybko znika z talerza. Polecam. Zrobiliście już kompot z rabarbaru, dodaliście go do pulchnych racuchów? Jeśli nadal zastanawiacie się co zrobić z rabarba... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drozdzowka, drożdżówki , ciasto drożdżowe, drożdżowe, przepisy na kruche ciasto, racuchy, wiśnia, maliny, truskawki, deser, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z malinami, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.