Kiedyś omlety jakoś nie specjalnie gościły u nas w kuchni jednak od pewnego czasu robimy je coraz częściej. Kombinujemy z dodatkami i tym razem padło na camembert i szpinak. Dość sycący omlet ale powiem wam pyszotka zdecydowanie :) 2 jajka garść świeżego szpinaku baby 5 - 6 plasterków sera camembert sól pieprz 2 łyżki mleka masło Jajka roztrzepujemy dodajemy mleko i przyprawy, dokładnie mieszamy. Na patelni roztopić odrobinę masła, wlać jajka i przykryć pokrywką. Zmniejszyć odpowiednio płomień aby om... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...