Łódeczki z parówek z jajkiem sadzonym

Łódeczki z parówek z jajkiem sadzonym

Łódeczki z parówek z jajkiem sadzonym

Przepis na : kolacja

Takie śniadanie zachęci największego niejadka . Jajka Parówki kawałek papryki lub szczypiorek Parówki naciąć wzdłuż zostawiając ok. 1 cm od brzegów.Aby uformować łódeczkę wkładamy dwie wykałaczki z każdego boku. Tak przygotowane łódeczki obsmażamy z jednej strony, przewracamy na druga stronę i wbijamy jajko, dodajemy pokrojone warzywa .  Przykryć pokrywką i smażymy na małym ogniu do momentu aż jajko się odpowiednio zetnie. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.