To ciasto najlepsze jest na drugi, trzeci dzień kiedy placki z dodatkiem miodu zmiękną. Krem na kaszy manny jest pyszny, delikatny i świetnie smakuje w takim połączeniu. Miodownik często piekę na Boże Narodzenie ale jest tak pyszny, że trzeba go upiec również w ciągu roku. Składniki: Ciasto 500 g mąki pszennej 150 g cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej sól szczypta 200 g margaryny lub masła 3 łyżki miodu 2 jajka Krem 8 łyżek kaszy manny 750 ml mleka 150 g cukru 200 g margaryny lub masła ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nigdy nie jadłam tego ciasta ale już wiem, że by mi posmakowało bo ma w sobie moją ukochaną kaszę mannę! :)
Wspaniały miodownik! Zapisuję, może w majówkę wykorzystam :)www.brulionspadochroniarza.pl
Piękny :) moja mama też zawsze piecze z takim kremem, mi kojarzy się z Wielkanocą :)
Bardzo lubię to ciasto:))) Ale rzeczywiście jakoś tak się przyjęło, że gości u nas głównie podczas Świąt Bożego Narodzenia;)
Pięknie wygląda. Bardzo mnie kusi. Wiem, że smakuje, bo kiedyś taki jadłam i bardzo mi smakował właśnie krem :)