Składniki:biszkopt:50 g margaryny4 łyżki kakao2/3 szklanki mąki5 jajek1 łyżeczka proszku do pieczenia2/3 szklanki cukruszczypta solikrem: 400 ml kremówki2/3 szklanki wiórków kokosowych2 łyżki cukru2 śmietan fixydekoracja: 30 g gorzkiej czekolady3 łyżki wodyPRZYGOTOWANIE: biszkopt: białka oddzielamy od żółtka. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajmy żółtka i miksujemy. Następnie dodajemy przesiane kakao, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Mieszamy łyżką. Dodajemy rozpuszczoną i ostudz... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)