Przepis na : deser
To ciasto znane w mojej rodzinie od wielu lat. Był czas, kiedy pojawiało się obowiązkowo na stole podczas każdej większej uroczystości. Elegancki i smaczny przekładaniec, z kwaskowym dżemem i budyniowym kremem, zwieńczony mocno nasączonymi alkoholem biszkoptami. W wersji oryginalnej z czystą wódką, dziś u mnie wersja lżejsza, ze słodką cytrynówką - tak czy siak ciasto - co zresztą sugeruje już nazwa - wyłącznie dla dorosłych. składniki: biszkopt: 4 jaja 2 łyżki wody 1 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 ... czytaj dalej...
Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.