Choć pozornie kuchnia włoska wydaje się bardzo prosta, bo wiele potraw opiera się na zaledwie kilku składnikach, to uzyskanie autentycznego smaku włoskich dań wcale nie jest łatwe. Dodatkowo gotowanie samodzielnie włoskich rarytasów jest bardzo kosztowne ze względu na drogie składniki, które są kluczowe do uzyskania odpowiedniego efektu. Dlatego bardzo często wybieraną opcją jest włoski catering przygotowany przez specjalistów. Czy warto się na niego zdecydować? Pyszne dania przygotowane przez profesjonalist... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.