Jak zrobić passatę do słoików? Jak zrobić passatę do słoików? Passata to gęsty sos pomidorowy, który jest popularnym składnikiem wielu dań włoskich. Może być używany jako podstawa do sosów, zup, czy też jako dodatek do makaronu. Jeśli chcesz nauczyć się, jak zrobić passatę do słoików w domu, to jesteś we właściwym miejscu. W tym artykule przedstawimy Ci prosty przepis na passatę, który pozwoli Ci cieszyć się świeżym i aromatycznym sosem przez cały rok. Składniki: 5 kg dojrzałych pomidorów 2 cebule 4 ząbki czosnku 2...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.