Ile melasy dziennie? Ile melasy dziennie? W dzisiejszym artykule przyjrzymy się tematowi ilości melasy spożywanej codziennie. Melasa jest gęstym, ciemnobrązowym płynem otrzymywanym w procesie produkcji cukru trzcinowego lub buraczanego. Jest bogata w składniki odżywcze i ma wiele zastosowań w kuchni i medycynie. Czy jednak istnieje zalecana ilość melasy, którą powinniśmy spożywać każdego dnia? Przeanalizujmy to. Co to jest melasa? Melasa jest produktem ubocznym procesu produkcji cukru. Powstaje, gdy soki roślinn... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.