Co to jest bulgur po polsku? Bulgur to popularne ziarno, które jest szeroko stosowane w kuchni na całym świecie. Jest to produkt zbożowy otrzymywany poprzez obróbkę ziaren pszenicy durum. Bulgur jest szczególnie popularny w krajach Bliskiego Wschodu, takich jak Turcja, Syria i Liban, gdzie jest podstawowym składnikiem wielu tradycyjnych dań. Jak powstaje bulgur? Proces produkcji bulguru jest dość prosty. Ziarna pszenicy durum są najpierw gotowane, a następnie suszone i miażdżone. W wyniku tego procesu powsta... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.