Szparagi z emulsją maślaną

Szparagi z emulsją maślaną

Szparagi z emulsją maślaną

Szparagi to chyba najbardziej wyczekiwane nowalijki. Każdego roku, jak tylko się pojawią, stają się władcami naszych stołów i żołądków... Składniki: - pęczek szparag - 50 ml masła - 2 łyżki wrzącej wody - sól, pieprz - paluch z masłem czosnkowym Przygotowanie: Zielone szparagi nie wymagają obierania. Wystarczy że obetniemy tylko zdrewniałe końcówki. Najlepiej obciąć ok. 1/3 szparagi od dołu. Ja stosuję inny sposób jakim jest wygięcie szparaga i końcówka sama się odłamuje. Szparagi zrobiłam na patelni z emu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.