Jajka faszerowane to szybka i prosta przystawka na każdą okazję. Można przygotować je na wiele sposobów. Jajka faszerowane mogą być niezwykle różnorodne, sporządzone w wersji tradycyjnej i mniej tradycyjnie czyli smażone. Na te i wiele wiele innych przepisów znajdziecie w naszym wiosennym numerze Aromatu , gdzie przygotowałyśmy dla Was zestawienie propozycji jajecznych. Składniki: 5 jajek 10 pieczarek 3 ogórki kiszone 1 cebula 50 gram masła 1 czubata łyżka mąki kokosowej sól, pieprz 3 łyżki oleju Przygotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...