Domowy, wegetariański pasztet z białej fasoli z dodatkiem jabłka i curry jest niesamowicie pyszny. To prosty pasztet, dobrze doprawiony, o wyrazistym smaku. Pasztet z fasoli dobrze się kroi, jest kremowy, można go mrozić. Pasztet podawaj z pieczywem z dodatkiem chrzanu, ćwikły, ketchupu, musztardy.. Udekoruj świeżymi lub konserwowymi warzywami (ogórki, papryka, pomidor) oraz świeżą natką lub koperkiem. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na idealnie kremowy i smaczny pasztet z fasoli. Pasztet z białej fasoli... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...