Karminadle z fasolką szparagową i chili

Karminadle z fasolką szparagową i chili

Karminadle z fasolką szparagową i chili

Kotlety mielone wywodzące się z kuchni śląskiej. Przygotowałam je z mięsa wieprzowego (dawniej przygotowywano także z mięsa króliczego, dziś często wieprzowo-wołowego). W takim mięsie znajduje się dużo cynku, wit. B, żelaza, białka. Danie podaję z puree ziemniaczanym i surówkami, świetnie smakuje także z sałatą i jogurtem, buraczkami lub marchewką z groszkiem (tradycja!). Karminadle są z dodatkiem papryczki chili, dzięki czemu w kotletach jest wyczuwalna delikatna pikanteria, która przełamuje smak fasolki. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, fasolka, kotlety, kotlet, suszone pomidory, fasolka szparagowa, buraczki, puree, kotlety mielone, mięso mielone, puree ziemniaczane, sałata, gyros, kebab, karkówka, schab, surówka, zupa pomidorowa, papryka, marchewka, mięso duszone, kotlety ziemniaczane, karkówka w cebuli

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.