Clafoutis z truskawkami w wiórkach kokosowych
Clafoutis z truskawkami w wiórkach kokosowych
Clafoutis to francuska zapiekanka. To ciasto naleśnikowe zapiekane, niektórym kojarzy się z zakalcem - szczególnie gdy robione jest na słodko z owocami czy ulubioną konfiturą. Clafoutis można robić na słodko, na słono, wytrawnie, mięsnie czy warzywnie. Jeśli nauczycie się robić już ciasto to wrzucajcie do niego to na co macie ochotę, zobaczycie że ciasto komponuje się dobrze z prawie każdym smakiem. Ciasto na clafoutis przygotowujcie w proporcjach: 1 jajko = 1 łyżka mąki = 1 łyżka mleka, itp., jeśli 4 jaj... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, truskawki, truskawka, ciasto naleśnikowe, kokosowe, polewa czekoladowa, francuskie, zapiekanki, zapiekanka, bita śmietana, polewa, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto kokosowe, ciasto z truskawkami, ciasta z masa, proste ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz