Clafoutis z truskawkami w wiórkach kokosowych

Clafoutis z truskawkami w wiórkach kokosowych

Clafoutis z truskawkami w wiórkach kokosowych

Clafoutis to francuska zapiekanka. To ciasto naleśnikowe zapiekane, niektórym kojarzy się z zakalcem - szczególnie gdy robione jest na słodko z owocami czy ulubioną konfiturą. Clafoutis można robić na słodko, na słono, wytrawnie, mięsnie czy warzywnie. Jeśli nauczycie się robić już ciasto to wrzucajcie do niego to na co macie ochotę, zobaczycie że ciasto komponuje się dobrze z prawie każdym smakiem. Ciasto na clafoutis przygotowujcie w proporcjach: 1 jajko = 1 łyżka mąki = 1 łyżka mleka, itp., jeśli 4 jaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, truskawki, truskawka, ciasto naleśnikowe, kokosowe, polewa czekoladowa, francuskie, zapiekanki, zapiekanka, bita śmietana, polewa, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto kokosowe, ciasto z truskawkami, ciasta z masa, proste ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.