Ryż zapiekany z jabłkiem pod otrębową skorupką

Ryż zapiekany z jabłkiem pod otrębową skorupką

Ryż zapiekany z jabłkiem pod otrębową skorupką

 Ryż z jabłkami to klasyk, a z taką otrębową „skorupką” na wierzchu to idealna  propozycja na śniadanie lub lekki deser!   przepis na 1 porcję : Składniki: Warstwa ryżowa z jabłkiem: 3 łyżki ugotowanego ryżu  1 duże jabłko 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki miodu  1 łyżeczka masła Na „skorupkę”: 1 białko 1,5–2 łyżki otrębów (owsiane, żytnie – jak lubisz) szczypta cynamonu ew. 1/2 łyżeczki miodu (jeśli lubisz słodsze) szczypta soli (do ubicia piany) Przygotowanie: Jabłko pokrój w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakamarki mojej kuchni

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.