OGÓRKI W MUSZTARDZIE

OGÓRKI W MUSZTARDZIE

OGÓRKI W MUSZTARDZIE

Te mają u mnie w domu duże wzięcie Składniki:4 kg ogórków,zalewa:1 litr wody,1/2 kg cukru,2 łyzki soli,1/2 litra octu,mały słoiczek musztardy sarepskiejWykonanie:Ogórki myjemy,bez obierania ze skórki kroimy w plastereczki. Wszystkie składniki do zalewy zagotowujemy oprócz musztardy,te dodajemy juz po ostudzeniu zalewy.Dajemy musztarde,mieszamy,zalewamy ogóreczki na 12 godz. Po tym czasie ogoreczki wkładamy wraz z zalewa do słoiczków,pasteryzujemy ok,10 minut. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.