Pomału na straganach pojawia się botwinka. Nie ukrywam- lubię bardzo. Szczególnie zupkę, albo chłodniki...Dziś przepisik na chłodnik..Mmmm....palce lizać! Składniki: 2 kubki jogurtu greckiego 1 szklanka przegotowanej wody pęczek botwinki+ woda do jej ugotowania sól, pieprz 3 jajka Wykonanie: Botwinkę drobno siekamy, zalewamy wodą, solimy, gotujemy ok 10 minut. Po tym wyłączamy. Dodajemy jogurt grecki i wodę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z połówkami jajek na twardo. czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...