Jabłka zapiekane pod bezą
Jabłka zapiekane pod bezą
Przepis na : deser
Na 4 porcje potrzebujemy: - 6 jabłek - 4 białka - 1/2 szklanki cukru - szczyptę cynamonu - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Jabłka obieramy, kroimy na cząstki,posypujemy cynamonem, przekładamy do garnka, gdzie na małym ogniu dusimy kilka minut. Białka ubijamy , dodając po trochu cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Kokilki napełniamy jabłkami, na wierzch łyżką przekładamy ubite białka. Pieczemy około 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po kilku minutach , temperaturę należy obniżyć do 160 stopni. Smacznego:)... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu WYSPA SZCZĘSLIWA
Autor
Ala WYSPA SZCZĘŚLIWA
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, deser, desery, jabłka pieczone, bez pieczenia
Inne przepisy z WYSPA SZCZĘSLIWA
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję