Jabłka zapiekane pod bezą

Jabłka zapiekane pod bezą

Jabłka zapiekane pod bezą

Przepis na : deser

Na 4 porcje potrzebujemy: - 6 jabłek - 4 białka - 1/2 szklanki cukru - szczyptę cynamonu - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Jabłka obieramy, kroimy na cząstki,posypujemy cynamonem, przekładamy do garnka, gdzie na małym ogniu dusimy kilka minut. Białka ubijamy , dodając po trochu cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Kokilki napełniamy jabłkami, na wierzch łyżką przekładamy ubite białka. Pieczemy około 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po kilku minutach , temperaturę należy obniżyć do 160 stopni. Smacznego:)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WYSPA SZCZĘSLIWA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.