Uwielbiam wymyślne desery, ale czasem mam ochotę na zwykłe, chrupiące, kruche ciasteczka. W wersji jesiennej dodaję do nich startej marchewki, cynamonu i imbiru. Są lekko słodkie, chrupiące, idealne do kubka gorącej herbaty. Podczas pieczenia nie zmieniają kształtu, więc będą idealne do dekorowania – może to alternatywa last minute do pierniczków? A może po prostu słodka, domowa przekąska, którą można trzymać w słoiku lub metalowym pudełku i wyjmować w weekendy do popołudniowej kawy? Kruche ciasteczka ma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...