W zeszłym roku na naszym stole królowała piaskowa babka bezglutenowa, w tym, postawiłam na banalny, szybki i bezproblemowy przepis, z którego wychodzi klasyczna, pyszna babka twarogowa. To ciasto proste i uniwersalne, bo możecie dowolnie szaleć z dodatkami. Potrzeba tylko kilka składników i ręczny mikser i chwila czasu pomiędzy pieczeniem pasztetu a krojeniem warzyw do sałatki :) Babka twarogowa Drukuj przepis Składniki ► masło [225 g] ► twaróg z wiaderka [150 g] ► cukier [2 szklanki] ► mąka [2 szklanki] ► ja... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...