Pyszny majonez, który możemy przygotować sami w domu i to bardzo szybko. Kiedyś myślałam, że przygotowanie majonezu jest pracochłonne - nic bardziej mylnego. Wystarczy odpowiedni sprzęt np. mikser lub elektryczna trzepaczka od blendera (którą bardzo polecam). Ręczną trzepaczką też ukręcimy dobry majonez, ale troszkę dłużej nam to zajmie. Domowy majonez jest o wiele smaczniejszy od sklepowego i sami możemy modyfikować jego smak dodając mniej lub więcej soli, pieprzu czy wybierając ulubioną musztardę. 1 surowe żółt... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...