Dżem z truskawek i rabarbaru

Dżem z truskawek i rabarbaru

Dżem z truskawek i rabarbaru

„Zrobiłam ten dżem w tym roku po raz pierwszy i jestem nim zachwycona. Połączenie truskawek i rabarbaru jest rewelacyjne. Moja rodzina nie przepada za tym warzywem ale w dżemie dają radę. Rabarbar nadaje mu wyrazistości i kwaskowatego smaku. Proporcje mogą być dowolne. Ja dałam pół na pół. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiem co jem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.