Dżem mirabelkowy z miętą

Dżem mirabelkowy z miętą

Dżem mirabelkowy z miętą

„ Pomysł dodania mięty do tego dżemu okazał się być bardzo dobry. Mięta zdecydowanie wyostrzyła jego smak, chociaż nie jest mocno wyczuwalna. Niewtajemniczeni mogą mieć nawet problem z rozpoznaniem tej nuty smakowej. Oczywiście wszystko zależy od tego jak dużo dodamy tej mięty. U mnie to były trzy około dziesięciocentymetrowe gałązki na kilogram owoców. Dżem oprócz interesującego smaku ma ładny jasny kolor zbliżony do morelowego” Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wiem co jem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.