SOCZEWICA podobnie jak inne rośliny strączkowe posiada właściwości zdrowotne. Jest źródłem dobrze przyswajalnego białka, a także potasu i kwasu foliowego. Soczewica może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Co prawda jest to białko niepełnowartościowe (nie zawiera wszystkich niezbędnych aminokwasów), jednak połączenie soczewicy z innymi produktami roślinnymi, np. zbożowymi, może stworzyć dobre źródło pełnowartościowego białka. Białko soczewicy jest jednym z najlepiej przyswajalnych przez organizm bi... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...