Makowiec japoński z gotowej masy makowej
Makowiec japoński z gotowej masy makowej
Przepis na uproszczony makowiec japoński, gdyż wykorzystujemy tu gotową masę makową z puszki, co oszczędzi nam nieco pracy. Składniki puszka masy makowej 900 g 5 jabłek 6 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10 łyżek kaszy manny dowolne bakalie w ilości 300 g Przygotowanie 1. Do masy makowej dodajemy starte jabłka, żółtka, proszek do pieczenia, kaszę manną i bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy. 2. Ubijamy białka i dodajemy do masy. 3. Ciasto przekładamy do blaszki (36×24,5) i pieczemy 1 godzinę w ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wasze Przepisy
Autor
fajneprzepisy
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, kolacja, obiad, przekąski
Inne przepisy z Wasze Przepisy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję