Kruche tartaletki z frużeliną malinową i kremem pistacjowym

Kruche tartaletki z frużeliną malinową i kremem pistacjowym

Kruche tartaletki z frużeliną malinową i kremem pistacjowym

Przepis na : deser

  Maliny i pistacje to jedno z moich ulubionych smakowych połączeń, sprawdza się doskonale do kruchym ciast, jako nadzienie do tartaletek, niezwykły smak uzyskuje się małym nakładem pracy, te kruche babeczki to doskonały deser na różne okazje. Dobrej jakości pastę pistacjową kupicie w internetowym sklepie Kuchnie Świata .     Składniki na 8 sztuk dużych tartaletek: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 13 dag masła 6 dag cukru pudru 3 żółtka   Krem pistacjowy: 20 dag serka mascarpone 20 dag pasty pistacjo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.