Przepis na : deser
Kruche słodkie ciasto, warstwa soczystych truskawek i solidna porcja gęstego budyniu, całość przykryta kruszonką to sezonowy wypiek do filiżanki kawy czy herbaty. Smaki lata za którymi tak długo tęsknimy. To ciasto jest łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Znika bardzo szybko. Polecam. Blaszka o wym 25/30 cm Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej tortowej 250 g masła lub margaryny ½ szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru wanilinowego Dr.Oetker 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kaszy manny ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...