Kolejna odsłona moich ulubionych muffinek. Tym razem do środka włożyłam odrobinę gotowej masy makowej. Babeczki wyszły pysznie wilgotne i aromatyczne. Składniki: (na 18 szt) 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka skórka otarta z 1 sparzonej cytryny lub kilka kropli aromatu cytrynowego ok 200 g gotowej masy makowej z puszki lub domowej, do której dodałam odrobinę aromatu migdałowego Kruszonka : z tego ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...