PYSZNE DROŻDŻÓWKI Z ORZECHOWYM NADZIENIEM

PYSZNE DROŻDŻÓWKI Z ORZECHOWYM NADZIENIEM

PYSZNE DROŻDŻÓWKI Z ORZECHOWYM NADZIENIEM

Najczęściej drożdżówki piekę z owocami, serem lub powidłami. Dlatego tym razem postanowiłam coś zmienić, i zrobiłam je z nadzieniem  orzechowym. Przepis na ciasto z dodatkiem śmietany kremówki zaczerpnęłam jakiś czas temu z bloga Krystyny  "Takie tam moje pomysły" . Ciasto jest tłuste, nie klei się i bardzo dobrze się z nim pracuje. Często wykorzystuję je w moich drożdżowych wypiekach.   Składniki :   na 12 szt   700 g mąki pszennej tortowej + 50 g (do zaczynu)   200 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.